mahligai oh mahligai..

Tuesday, 19 April 2011

Viva oh Viva

kereta viva aku..
baru je upgrade rim 14 bersama tayar baru falken 165/55...habis la dalam 1.3k..time tukar tu ramai yang tanya kenapa tak tukar ja rim 15..baru kereta nampak mantap..nak buat macam mana duit tak cukup..hehe..ukur baju di badan sendiri..betul tak?..itu saja yang aku jawab..haha..tapi aku berpuas hati sebab aku berjaya memulihkan keadaan kereta yang sebelumnya ada 3 tayar toreh..bahaya tayar toreh nie..boleh meletup bila bila masa sahaja..bukannya  nak berbangga dengan boleh tukar sport rim.. aku cuma nak keselamatan kereta aku terjamin..melindungi penumpang serta pemandunya..ni ha aku ada gambar tayar toreh yang aku terkena dulu..





maaf sebab gambar kurang jelas..tayar ni aku beli secondhand..bunga ok dalam 40% lagi tapi ada benang putus putus diantara bunga bunga tayar tu..tu yang buat aku risau tu..biasa la saiz tayar 165/55 rim 13 susah nak dapat sbb dia buat sekali ja dari kilang..jadi susah untuk dapat tayar ganti saiz ni..jadi kepada yang masih memakai tayar saiz tersebut saya cadangkan tukar saiz lain atau tukar rim terus kerana kos tukar tayar empat empat biji tak lari jauh dengan kos pasang rim baru kalau saiz 14 la.. bergantung pada jenis rim dan jenis tayar yang anda pilih..itu saja yang saya dapat kongsi untuk kali ini..assalamualaikum...=)

3 comments:

  1. Salam..
    tumpang tye,1.3k 2 x tmasuk trade in tyr+rim asal ke?

    ReplyDelete
  2. Nak cari tayar? Cuba website http://mytayar.com

    Ada >50 kedai di Klang Valley yang feed harga kat website. Harga yang dipaparkan dah masuk balancing dan valve. Free alignment kalau beli 4 tayar. Confirm tak kena tipu dengan kedai sebab semua terms + conditions dah dijelaskan di website.

    Anda hanya perlu masukkan spec tayar terus ke website. Website akan menunjukkan info mengenai offer dari Network Workshops kami. Anda boleh pilih apa yang penting untuk anda samada harga, lokasi, jenama atau model tayar.

    Kita akan pantau kedai supaya mereka tak menipu customer website. Anda hanya perlu bayar 5% deposit online. Lepas tu website akan hantar email info mana nak pergi. Balance 95% bayar terus kat kedai.

    ReplyDelete
  3. Nak cari tayar? Cuba website http://mytayar.com

    Ada >50 kedai di Klang Valley yang feed harga kat website. Harga yang dipaparkan dah masuk balancing dan valve. Free alignment kalau beli 4 tayar. Confirm tak kena tipu dengan kedai sebab semua terms + conditions dah dijelaskan di website.

    Anda hanya perlu masukkan spec tayar terus ke website. Website akan menunjukkan info mengenai offer dari Network Workshops kami. Anda boleh pilih apa yang penting untuk anda samada harga, lokasi, jenama atau model tayar.

    Kita akan pantau kedai supaya mereka tak menipu customer website. Anda hanya perlu bayar 5% deposit online. Lepas tu website akan hantar email info mana nak pergi. Balance 95% bayar terus kat kedai.

    ReplyDelete